Boka boende online!

Boka smidigt hela Tärnaby Fjällhotells utbud av hotellrum och självhushåll.

Erbjudande:

  KALENDER Visa Hela 
  Åkerlundska

  Åkerlundska Gården - fjällens mysigaste boende?

  Välkommen hem.

  Det finns en speciell känsla i Åkerlundska Gården. Tio sovrum, 23 bäddar, egen stor bastu, två öppna spisar, badtunna som går att boka som tillägg, stort fullutrustat kök, magnifik utsikt och väldigt mycket lugn och ro. Som man vill ha det i fjällen, helt enkelt.

  Huset har perfekt läge, granne med Anjabacken som är 15 meter bort. Ski in /ski out är en realitet på riktigt här. Till Tärnaby Fjällhotell med bar, restaurang, lounge, konferensmöjligheter och skidshop med uthyrning och försäljning av liftkort är det 150 meter.

  Grupper, familjer och företag.

  Åkerlundska Gården passar perfekt för större sällskap. Med sina stora ytor för umgänge och med sovavdelningen separat är huset mycket lämpligt för kompisgänget, för familjer som reser tillsammans eller för företagsresan. Kanske vill ni boka en kock som kommer och lagar en gourmetmiddag? Inga problem. Ni kanske vill äta måltiderna på hotellet, hyra konferensrum och konferensutrustning? Inga problem.

  Vandrarhem.

  Vissa delar av året, framförallt under sommaren, hyr vi ut rummen på gården som vandrarhemsrum. Som gäst har du tillgång till alla gemensamma utrymmen med kök, bastu etc. Incheckning, frukost och och restaurang finns på Tärnaby Fjällhotell.

  Historia och tradition.

  Svenska Turistföreningen, STF,  lät bygga Åkerlundska Gården som stod klar 1927 efter ritningar av John Åkerlund (husets adress är faktisktiskt John Åkerlunds väg 12 numera!). Åkerlund ritade inte bara huset, han ritade möbler och designade textilier och övrig inredning. Efter många år som Tärna Turiststation övergick huset till att kallas Sportgården och en del annat, med ett tilltagande förfall. En rejäl renovering genomfördes i början av 2000-talet. Allt som kunde göras "på riktigt" följde helt de ursprungliga planerna: textilier vävdes efter gamla mönster, möbler nytillverkades efter originalritningar och färger blandades efter de ursprungliga recepten.

  Resultatet är en känsla och atmosfär som måste upplevas. Att det inte finns någon TV, ingen telefon och heller iget bredband behöver vi nog inte ens nämna?

  Boka året runt.

  Åkerlundska Gården bokas direkt hos oss på Tärnaby Fjällhotell. Ring oss på 0954-10420 eller maila reception@tarnabyfjallhotell.com så hjälper vi dig till det bästa boende du upplevt i fjällen.

   Välkomna till en fantastisk upplevelse!