Boka boende online!

Boka smidigt hela Tärnaby Fjällhotells utbud av hotellrum och självhushåll.

Erbjudande:

  KALENDER Visa Hela 
  Dukning i restaurang Backfickan

  Backfickan, vår restaurang på Tärnaby Fjällhotell, Årets Korvkrog 2016!

  God mat, lagad från grunden på bra och ärliga råvaror inga konstiga tillsatser - så ser vår filosofi för restaurangen ut. Vi försöker gynna våra producenter i närområdet när det är möjligt. Exempel på det är lokal svamp och lokala bär, röding och rödingrom från odlingen i Umasjö och lokalt vilt. Vår köksmästare Jimmie Lannér är noga med detaljerna och vi jobbar konsekvent med att utveckla vår "Tärnabymat": bra råvaror, franska och italienska kökens metoder och svenska smaker. Rödingrommen är ett exempel på det. Där har vi tillsammans med rödingodlingen i Umasjö tagit fram receptet. Det blev braksuccé, och nu är det bara vi och en stor, mycket känd, krog i Stockholm som har tillgång till rommen. Ett annat exempåel är vår korvtillverkning; vi vann SM-Guld i Mathantverk med vår korv Tärna Saucisse 2014

  Backfickan är ett resultat av skidåkning, 60-talet och Tärnaby. Hela huset andas skidtradition och alpin historia. Miljön är dessutom ganska speciell med en vidunderlig utsikt över Ryfjället och sjön Gäutan. Läget, bara ett felskär från Anjabacken, gör också att närheten till fjället är påtaglig.

  Inredningen speglar matidén: inga konstigheter, bara funktionellt och på riktigt.

  Filosofin för oss är enkel och ärlig mat som lagas så mycket från grunden som möjligt. Vi använder naturliga, rena och bra råvaror. Vi undviker konstiga tillsatser och krångliga produkter, och vi försöker gynna våra producenter i närområdet då det är möjligt. 

  Vi tar gärna hand om ditt bröllop, din födelsedagsfest, din bankett eller andra tillställningar du vill arrangera. Vi har haft allt från stora formella middagar med många serverade rätter till bröllopsbufféer och mingelfester, erfarenheten finns här. Vi arbetar också med catering och kan leverera maten till ditt kalas hemma hos dig eller i en annan lokal med eller utan personal för servering. Ring oss idag för att prata fest, bröllop eller kalas på telefon +46 (0)954 10420!