Boka boende online!

Boka smidigt hela Tärnaby Fjällhotells utbud av hotellrum och självhushåll.

Erbjudande:

  KALENDER Visa Hela 
  Milspåret

  Längdåkningen är riktigt bra i Tärnaby.

  Trots att Tärnaby är mest känt för alla de otroligt duktiga alpina åkare som kommer härifrån har vi ett riktigt bra spårsystem. Vid Vikmyra längdstadion finns vallabod, toaletter och omklädningsrum med duschar i stadion-byggnaden. På anslagstavlan hittar du spårprofilerna och sedan väljer du själv:

  • 3,3 kilometer spår med belysning, klassiskt och skate
  • 5 kilometer spår med belysning, klassiskt och skate
  • 10 kilometer, spår för klassiskt och skate

  Om belysningen inte är på tänder du den själv vid starten. Vikmyra ligger cirka 2 kilometer från hotellet. Du kan ta allemansleden (för både skoter och skidor) till längdstadion, på sjön direkt utanför hotellet.

  Var med och utveckla våra spår! Lös spåravgiften.                            http://www.hemavantarnaby.se/sparavgift/

  Sjöspåret

  Direkt utanför hotellet på sjön startar Sjöspåret som är en bra variant utan backar. Spåret är preparerat för klassiskt och skate och är 6-7 km i en slinga på sjön Gäutan, med fanstastiska vyer! Vädret är avgörande för detta spår - blåsiga eller snöiga dagar är det inte att rekommendera. Men när vädret är bra är det en härlig känsla! Spåret brukar vara igång ungefär från jul om naturen tillåter. Observera att spåret bara prepareras när förhållandena är gynnsamma!

  Ängesdalslia

  En jättehärlig tur är spåret från Ängesdalslia, cirka 12 km från Tärnaby efter vägen från Västansjö mot Ängesdal. Spåret går genom ett böljande landskap med härlig fjällkänsla och otroliga vyer, bland annat mot Ryfjället. Ängesdalslia brukar vara åkbart från början av februari. Spåret tar dig tillbaka till Vikmyra Skidstadion i centrala Tärnaby och är cirka 16 kilometer. Det är lätt att åka för de flesta, faktum är att man åker cirka 150 meter nerför under turen. Några utförslöpor i slutet kräver lite extra försiktighet, annars ett lättåkt spår.

  Hemavan

  Spåren i byn är 6 kilometer och 2,5 kilometer, det senare har belysning. 

  Kobåsspåret på fjället startar strax ovanför toppen av Centrumliften i Hemavan. Ett helt otroligt spår i kalfjällsmiljö med en enorm fjällkänsla. Cirka 12 kilometer långt och väl värt ett besök!