Boka boende online!

Boka smidigt hela Tärnaby Fjällhotells utbud av hotellrum och självhushåll.

Erbjudande:

  KALENDER Visa Hela 
  Tärnaby Fjällhotell, Ingemarbacken och Anjabacken

  Historien om oss.

  Panoramabastu, trådlöst internet, gym och en lounge (vår heter Vardagsrummet) var inte riktigt det första man tänkte på 1964. Då började Tärnaby Fjällhotell byggas, och 1965 tog man emot de första gästerna. Turisthotellet blev det lokala namnet och det är många Tärnabor som fortfarande säger så.

  Det ursprungliga hotellet hade 18 rum, en restaurang (givetvis med dansgolv!), en pub och i souterrainplan garage, vaktmästeri, tvätt och personalbostäder. Man arrangerade aktiviteter och utflykter och sommaren var en lika viktig säsong som vintern, kanske till och med viktigare. Åren gick och mycket förändrades. På 80-talet byggdes hotellet ut till dagens storlek och många ägare har passerat förbi genom åren, allt från lokala företagare i samarbete till stora företag med hotell i hela den svenska fjällkedjan. Numera ägs hotellet av fastighetsbolaget Carlson, Corin & Co AB, för driften svarar Tärnaby Fjällhotell AB.

  Tärnaby Fjällhotell har sett många presskonferenser, prisutdelningar och annat med anknytning till den stolta alpina tradition som Tärnaby och Tärna IK Fjällvinden har. Ingemar Stenmark, Stig Strand, Bengt-Erik Grahn, Hasse Olofsson, Anja Pärson och Jens Byggmark hör till de mest kända av byns alla stjärnor, men det finns många fler. Hotellet riktigt andas alpin historia och skidkultur.

  Under 1980-talet byggdes lägenheter i fjällsluttningen ovanför hotellet och hotellet byggdes ut med 18 nya rum. Den tillbyggda delen kallas "betongen" eller "höghuset" lokalt. När man ser byggnaden förstår man varför. Efter tillbygget fick Tärnaby Fjällhotell 36 rum. Efter det har vi återställt två rum på bottenvåningen som byggdes som hotellrum men varit kontor i många år. Dessa är numera våra budgetrum. Skillnaden är att det inte finns TV,  möblemanget är från olika tidsepoker och det ingår inte linne i priset. Däremot ingår alltid frukost. Nu har vi totalt 38 rum och 80 bäddar.

  Strömma Turism och Sjöfart köpte Tärnaby Fjällhotell i slutet av 90-talet och gjorde en rejäl ansiktslyftning. Det mesta fick nytt utseende och stilen kan betecknas som "modern funkis". Vi tog över driften av hotellet 2004 och vi köpte fastigheten av Strömma 2007. Sedan dess har en hel del hänt som kanske inte syns så mycket.

  Miljön har blivit mycket gladare när vi bytt ut oljeeldning (original sedan 1965...) mot klimatsmarta värmepumpar, väldigt effektiv värmeåtervinning och helt nytt fläktsystem. Köket har fått nya golv och nya maskiner, telefonväxeln har bytts mot modern digital teknik, våra gäster har fått tillgång till Wi-Fi.

  Under hösten  och förvintern 2015 byttes samtliga badrum på entrévåningens hotellrum (15 st) ut. Nu har vi fräscha fina badrum där med golvvärme och smarta detaljer. Dock har vi inga engångsprodukter - vi vill inte att haven fylls av microplast och annat. 

  Som sagt, mycket har hänt men det är inte alltid det syns på utsidan.

  Inför framtiden vill vi fortsätta att utveckla och förbättra Tärnaby Fjällhotell. Det kommer att bli nya renoveringar, nya produkter och inte minst kanske lite nya roliga saker att göra på hotellet. Den som kommer hit får se!

  Välkomna till Tärnaby Fjällhotell!

   Birgitta Corin och H-P Carlson