Boka boende online!

Boka smidigt hela Tärnaby Fjällhotells utbud av hotellrum och självhushåll.

Erbjudande:

  KALENDER Visa Hela 
  barnökare

  Skidåkning och vinteraktiviteter.

  Hos oss i Hemavan Tärnaby hittar du massor av aktiviteterSkidåkningen i Hemavan Tärnaby är mycket varierad. Både i Tärnaby och Hemavan finns skidåkning för alla smaker, med både barnbackar, långa härliga carvingpister och lite mer utmanande åkning både i och utanför pisterna. Givetvis finns en professionell skidskola som hjälper dig att komma igång antingen du är nybörjare eller vill ha hjälp att hitta den bästa off-pisten!

  Heliski är vi bra på i Hemavan Tärnaby och du kan välja mellan ett drygt 50-tal toppar att utmana. Topptursmöjligheterna är stora, det finns massor av roliga turer testa.

  Andra populära fjälläventyr på vintern:

  • Längdåkning, 30 km preparerade spår i Tärnaby, 20 km i Hemavan
  • Turåkning på fjället, kanske längs spåret från Ängesdalslia?
  • Skoter på vårt fina ledsystem, cirka 400 km leder eller friåkning på fantastiska ställen
  • Friåkning på skoter, Jofjället och Södra Storfjället erbjuder många möjligheter
  • Snöskovandring, ett trevligt och naturligt sätt att ta sig fram i naturen
  • Pimpelfiske i någon av våra fjällsjöar, eller rakt nedanför hotellet - vi har utrustning!
  • Hundspann, flera arrangörer finns, kräver förbokning

  All utrustning finns att hyra eller köpa här på plats och behöver du hjälp att komma igång finns både skidskola, skoterguider och längdtränare till din tjänst. Kontakta Turistbyrån för mer info, 0954-10450 eller kontakta receptionen på hotellet när du är här, så hjälper vi dig!

  Sommaraktiviteter i fjällen.

  På sommaren kan du göra så mycket här att det nästan inte räcker med en sommar...

  Fisket är givetvis en av våra stora aktiviteter. Bor du hos oss på Tärnaby Fjällhotell kan du gå över vägen rakt ner till sjön och fiska. Det är cirka 50 meter och vi har både spön och bra tips. Fiskelycka - eller skicklighet - får du stå för själv... Vill du testa andra varianter är det nära till fjällsjöar, strömmande vatten och faktiskt också till havsfiske i Norge, med både torsk och havsöring på programmet.

  Cykling är både nyttigt och kul och vi kan erbjuda allt från både snäll och tuff landsvägskörning och cross-country till liftburen downhill-cykling i Hemavan.

  Vandring är naturligtvis en självklar aktivitet i fjällen på sommaren. Den röda Laxfjällsleden som leder till toppen på Laxfjället börjar vid hotellet. Inom räckhåll finns många mil med härlig vandring - både tuff och enkel...

  Löpning är inte bara motion, det är ett sätt att uppleva också. Här finns mängder av bra turer för fjällöpning, eller trail running som de säger nuförtiden. Träning och upplevelse samtidigt.

  Det finns mängder av utflyktsmål och sevärdheter - fler än vad som får plats här.  Du hittar massor av tips och information på Turistbyråns hemsida!

  Välkommen till en aktiv vistelse i Tärnaby!