Boka boende online!

Boka smidigt hela Tärnaby Fjällhotells utbud av hotellrum och självhushåll.

Erbjudande:

  KALENDER Visa Hela 
  Isfiske utanför hotellet

  Fisket i Tärnaby - och på andra ställen. 

  Vinter

  Vintertid fiskar man med pimpelspö! Det finns diverse olika sätt att locka till sig fisken - men ett är säkert: det är bara de som fiskar som får fisk. Överallt i hela området Hemavan Tärnaby finns isar som är intressanta. Vi har både pimpelspön, renskinn och isborr att hyra - det är bara att sätta igång! Kolla med receptionen för bästa tipsen fördagen. Mer fiskeinfo får man på Turistbyrån - du når dem på 0954-10450.

  Sommar

  Med utgångspunkt från Tärnaby Fjällhotell kan du fiska i strömmande vatten, i fjällsjöar och faktiskt också i havet.

  Bäst information om fiske får du av Turistbyrån (webbsidan med fiskeinfo) och av Fjäll&Fiske (Christer Ringbrant och Sindre Kvale). De vet allt som är värt att veta om fisket - var det är bäst för tillfället, var du köper fiskekort och allt annat som kan vara bra att ta reda på.

  Fisket i närområdet är framförallt efter röding och öring, och det finns goda möjligheter att ta med utrustningen på din vandringstur och kombinera vandring och fiske.

  Några tips i det absoluta närområdet:

  • Promenadfiska längs stranden på Gäutan. Börja rakt nedanför hotellet och fortsätt in mot Tärnaby centrum. Här har det tagits mer än en riktigt fin öring!
  • Tärnaån med start vid Tärnaby Camping. Här finns flera fina fiskeplatser och när vattenföringen är rätt är det läge...
  • Udden vid bron över Tärnaåns utlopp i Gäutan. Kan vara riktigt bra vid rätt vattenföring. Här hålls också fiskeinformation, se Turistbyråns fiskeinfo för exakta tider.

  Året Runt!

  Fisketokiga - se hit!

  Om du tänker dig en riktigt rejäl fiskesemester kan vi rekommendera ett riktigt fiskefrosseri: fjällfiske, fiske i strömmande vatten och fiske i havet. Inom ett par timmars resa kan du fiska allt från fjällröding till lax och torsk. Om du vill testa kan du börja här hos oss i Tärnaby och sedan fortsätta vidare i Norge, eller tvärtom. Laxfossn i Vefsn och öringfisket i Korgen (Båda i Norge) går inte av för hackor. Allt detta finns tillgängligt på nära håll - du kan göra dagsturer från hotellet.