Boka boende online!

Boka smidigt hela Tärnaby Fjällhotells utbud av hotellrum och självhushåll.

Erbjudande:

  KALENDER Visa Hela 

  SM-GULD!

  Vår korv "Tärna Saucisse" har vann guld i SM för mathantverk, 6 september 2014! Efter massor av jobb och tester hittade vi tydligen rätt med den här korven. Fänkål, vitt vin, salt och peppar, persilja, lite vitlök är tillsammans med nötkött och fläsk det som finns i korven. Ingenting annat. Juryns motivering kan du läsa längre ner på sidan. Hurra!

  ÅRETS KROVKROG 2016!

  Korvakademien utsåg vår restaurang Backfickan till Årets Korvkrog 2016! Läs mer på deras webb!

  Riktig korv!

  Så här gör vi

  Våra korvar görs av riktiga råvaror på ett hantverksmässigt vis. Vi mal, blandar och kryddar korvsmeten i vårt kök precis som när vi gör mat som skall serveras i restaurangen. Inga konstigheter, inga tillsatser, inget fuffens. Svenskt kött, givetvis. Vi försöker också anpassa våra inköp så att vi får så lokalt kött som möjligt och det är i stort sett alltid norrländskt kött i våra korvar. Svenskt är det alltid. Kött, vatten, kryddor - ingenting annat är det i riktig korv!

  Sortiment

  Vi gör lite anpassningar efter säsong (prinskorv till jul, exempelvis...) men i grunden finns fyra sorters korv som vi alltid producerar. Alla innehåller svensk kött från nöt och gris (nästan alltid norrländskt!) och har olika karaktär beroende på kryddning.

  Tärna Saucisse GULD-medalj i SM i Mathantverk 2014

  Den här har vi gjort först och främst med franska förebilder från Alsace i tankarna. Vi älskar fransk mat och vi älskar korv. Vitt vin, fänkål, persilja, salt och peppar samt lite vitlök är det som tillsammans med nötkött och fläsk är allt som finns i korven. En mild med ändå smakrik korv. En goding! Bestämd karaktär, men inte stark.

  Denna korv var juryns favorit i Svenska Mästerskapen i Mathantverk som hölls i Växjö 6/9 2014. Så här tyckte proffsen:  "Juryns solklara favorit! Grymt klassisk korv som bara skriker efter en rejäl portion surkål och en god senap. "

   

  Fjällsalsiccia Hot

  Detta är en lite hetare korv med koriander, chili och lite citron. Lite hetare och mer exotisk karaktär.

   

  Juibleumskorv

  En specialkorv! Vi firade ettårsjubileum för korvtilverkning med en ny korv! Förutom kött ingår vårt egenrökta (kallrökt, 21 grader i 7 timmar) bacon och Svedjans Gårdsost (som blivit vald till Sveriges bästa ost flera gånger....). En riktigt vass korv i kategorin "godast att grilla".

   

  Garlic and Black Pepper

  Den här innehåller, förutom norrländskt kött, rökt vitlök och krossad svartpeppar. En lite mer rock'n'roll-aktig korv som kan få vem helst att stämma upp i sång!

   

  Tillagning

  Alla korvar i sortimentet lämpar sig bäst för stekning eller grillning. Tänk på att alltid använda medelvärme och att starta på lägre temperatur. Naturliga korvskinn spricker vid för höga temperaturer och smakerna utvecklas bäst om korvarna får steka eller grilla lite lagom långsamt.

  Var finns korven?

  Först och främst säljer vi våra produkter lokalt. Det innebär att de finns i Tärnaby på COOP Konsum och i Hemavan på ICA Nära Fjällboden. Ofta finns de på DUÅ i Umeå och vi utökar med fler försäljningsställen efterhand. Givetvis kan man köpa direkt av oss på Tärnaby Fjällhotell också!